Ovenschotel met kalfsreepjes en rode kool

Ingrediënten

  • 2 stevige zachtzure appels
  • 25 g boter
  • 75 g gerookte spekreepjes
  • 1 ui
  • gesnipperd
  • 300 g kalfsreepjes
  • peper
  • zout
  • 750 gram zelf gemaakte aardappelpuree
  • 3 dl melk
  • 1 pot rode kool met appeltjes

Bereidingswijze

Schil de appels, boor de klokhuizen uit en snijd de appels in plakken. Verhit de boter in een koekenpan en bak de appelplakken aan beide kanten in ? 5 min. mooi licht bruin. Neem ze uit de pan. Bak de spekreepjes op een halfhoog vuur uit. Voeg de ui toe en fruit hem in ? 5 min. goudgeel en glazig. Voeg het vlees toe en bak het al omscheppend bruin. Breng het vlees op smaak met peper en zout. Bereid de aardappelpuree met de melk, 4 dl water en zout naar smaak. Verdeel het vlees over de bodem van een ovenschaal, schep de rode kool erop en verdeel de aardappelpuree erover. Leg de appelplakken erop en laat het gerecht in een voorverwarmde oven (200 ?C) in ? 30 min. door en door warm worden.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 372x

Jouw laatst bekeken recepten