Ovenschotel met rode kool en gekruid gehakt

Ingrediënten


Bereidingswijze

Schil de aardappelen en kook ze (met zout). Ontdooi ondertussen de rode kool met appeltjes(op een zacht vuurtje). Bak het rundergehakt rul en kruid het met veel kerrie, wat zout en een beetje peper en knoflookpoeder. Als het gehakt klaar is, dan zet je het vuur uit. Vet een ovenschaal in met een beetje margarine en verwarm de oven voor op ongeveer 175 ?C. Als de aardappelen gaar zijn, maak je er met een beetje melk en een klontje margarine (of boter) puree van. Kruid deze puree met een beetje paprikapoeder. Als de rode kool warm is, giet je hem heel goed af. Vervolgens doe je een laagje (iets minder dan de helft) aardappelpuree in de ovenschaal. Hier bovenop doe je een dun laagje paneermeel om het vocht van de rode kool te kunnen 'vangen'. Hierop komt de rode kool en daar bovenop het gehakt. Bovenop komt de rest van de aardappelpuree. Zet de ovenschaal iets onder het midden in de oven en laat hem daar ongeveer een half uur staan. Ondanks dat de ingredienten in principe al gaar zijn, is dit heel belangrijk, omdat zo de smaken goed kunnen 'mengen'.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha