Ovenschotel met rode kool en worstjes

Ingrediënten

  • 2 zure appels
  • geschild en uitgeboord
  • 4 el Bakken & Braden vloeibaar (C1000 Selectie)
  • 50 g bacon
  • 1 ui
  • in ringen
  • 3 dl melk
  • peper
  • zout
  • 1 zakje Maggi aardappelpuree
  • pak a 2 zakjes
  • 1 pot Hak Rode kool met stukjes appel a 700 g
  • 3 el paneermeel
  • 1 1/2 el boter
  • 4 braadworsten

Bereidingswijze

Snijd de appels in plakken van 1 cm. dik. Bak de bacon in 2 el van het vloeibare bakvet uit. Schep het uit de pan. Fruit de uiringen 3 min. in het bakvet. Schep ze uit de pan. Bak de appelplakken om en om bruin. Breng de melk met 4 dl water en peper en zout naar smaak aan de kook en roer er van het vuur af de pureepoeder door. Verwarm de rode kool en schep er de uien door. Schep de groente in een ingevette ovenschaal. Leg er de appel en de bacon op en dek alles af met de puree. Bestrooi met het paneermeel en verdeel de boter er in kleine vlokjes over. Laat het gerecht in een voorverwarmde oven (200 ?C) in ? 20 min. gratineren. Bak intussen de braadworsten in de rest van het vloeibare bakvet bruin en gaar. Serveer ze bij de ovenschotel.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 442x

Jouw laatst bekeken recepten