Ovenschotel met witlof, ham en eieren

Ingrediënten

  • Bereidingstijd:
  • (60 min.
  • ovenschaal met een inhoud van circa 1
  • 5 liter) Ingredienten:
  • 4 struikjes witlof
  • 4 gekookte aardappelen
  • 2 hardgekookte eieren
  • 100 g gekookte ham
  • klontje boter
  • 50 g versgeraspte oude kaas
  • 1 pak kookroom 2 dl
  • 8 takjes selderij
  • fijngehakt
  • paneermeel om te bestrooien
  • ovenschaal met een inhoud van circa 1
  • 5 liter

Bereidingswijze

Bereiding: Snijd de blaadjes witlof in de lengte in brede repen. Snijd de aardappelen in plakjes. Hak de eieren fijn. Snijd de ham eerst in reepjes en daarna in stukjes. Verwarm de oven voor op 180?C. Verhit een klontje boter in een pan en roerbak de witlof kort. Laat afkoelen. Roer de kaas door de kookroom. Bestrooi een ingevette ovenschaal met wat paneermeel. Verdeel de aardappelschijfjes dakpansgewijs over de bodem van de schaal. Bestrooi met de fijngehakte selderij. Verdeel er het witlof over en daarna de ham en de eieren. Giet het roomkaasmengsel over de inhoud van de ovenschaal. Zet de schaal 20 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant lichtgekleurd is.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 549x

Jouw laatst bekeken recepten