Paddestoelen-stamppot

Ingrediënten


Bereidingswijze

Schil en was de aardappels. Snijd de aardappels in stukken en kook ze in water met zout in 20 minuten gaar. Schil en rasp de gemberwortel. Snijd het vlees in repen en marineer het in de helft van de gemberrasp en de helft van de sojasaus. Veeg de shii-take schoon en halveer ze. Was de paksoi en snijd ze in grove repen. Meng de rest van de gemberrasp en sojasaus met de paksoi. Breng het op smaak met zout en peper. Was de peper, verwijder de zaadlijst en snijd het vruchtvlees in schuine ringetjes.Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in de wok en roerbak de shii-take met de peperringetjes 4 minuten. Giet de aardappels af en pureer ze. Roer de boter door de puree en schep de shii-take erdoor. Breng het op smaak met zout en peper. Verhit de rest van de zonnebloemolie en roerbak het vlees in 5 minuten gaar. Serveer de stamppot met het vlees en de paksoi-salade. Garneer met veel gehakte koriander of bieslook.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 517x

Jouw laatst bekeken recepten