Paddestoelen-zuurkool stamppot met blauwaderkaas.

Ingrediënten

  • 1
  • 5kg kruimige aardappelszout en peper250g kastanjechampignons1rode paprika2el boter500g wijnzuurkool125g blauwaderkaas1-2dl melk

Bereidingswijze

Aardappels schillen,in stukken snijden en wassen.In pan met weinig water en zout aardappels afgedekt in ca.20min.gaar koken.Intussen champignons schoonvegen.Grote exemplaren in vieren snijden,kleine halveren.Paprika's schoonmaken en in stukjes snijden.In grote koekenpan boter verhitten,paddestoelen en paprika al omscheppend ca.5min.op hoog vuur bakken.Zuurkool erdoor scheppen en ca.5min.meebakken.Korstjes van kaas snijden en kaas in kleine blokjes snijden.In magnetron melk verwarmen.Aardappels afgieten en met(deel van)melk tot smeuige puree stampen.Zuurkoolmengsel en kaasblokjes erdoor scheppen.Stamppot op smaak brengen met zout en peper en even verwarmen.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 600x