Paella branico

Ingrediënten

  • 300 gr. blokjes hamlappen
  • >200 gr. kleine blokjes chorizo
  • >300 gr. gesneden kipfillet
  • >12 drumsticks
  • >12 ontpelde gamba's.
  • >400 gr. rondkorrelige rijst (risottorijst)
  • >4 roma tomaten ontveld
  • ontpit in blokjes gesneden. >1 rode paprika ontpit in stukjes gesneden
  • >1 gehakte ui
  • >2 lente-uitjes in ringen gesneden
  • >4 tenen gehakte knoflook
  • >2 tl. paprikapoeder
  • >saffraan
  • in de bouillon oplossen. >7 dl verdunde heldere kreeftbouillon ( niet te sterk van smaak) >goede olijfolie.

Bereidingswijze

mijn vookeur is deze basis een dag tevoren te bereiden, de smaken vemengen zich beter en op de dag van presentatie sta je hooguit 10 min. in de keuken. ****basis 1.> 2 el. olijfolie verhitten, drumsticks lichtbruin aanbraden en uit de pan halen, varkensvlees en kipfillet toevoegen, laten bruinen, heel even de chorizo mee smoren en uit de pan halen. ****basis 2.> 2 el. olijfolie verhitten, ui, knoflook,paprika toevoegen als deze beginnen te bruinen de tomaten, erwten en 2 tl. paprikapoeder + basis 1 toevoegen het geheel mengen en de pan van het vuur halen. Nachtje in de koeling komt de smaak ten goede!paellapan: 2 el. olijfolie verhitten, als deze begint te dampen de rijst toevoegen en laten kleuren 3 a 4 min., de bouillon met saffraan en de inhoud van de braadpan toevoegen, het geheel vermengen en aan de kook laten komen, de gamba's en de drumsticks bovenop om en om schikken. De paellapan met folie afdekken en het geheel in een voorverwarmde oven 200 gr. ongeveer 20 min. laten garen. Als het vocht verdampt is dan is het gerecht gereed.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 754x

Jouw laatst bekeken recepten