Pakistaanse gember kip

Ingrediënten

  • 2 groene chillies met zaad
  • grof gehakt.
  • 3 teentjes knoflook.
  • 50 gram verse gemberwortel
  • geschild en in dunne reepjes gesneden.
  • 1 grote ui (klein gesneden)
  • 2 tomaten
  • zonder vel en gehakt.
  • 15 ml. witte wijnazijn
  • 1 1/2 kip
  • gebraden in boter
  • ontbeend en in draadachtige stukjes getrokken met twee vorken.
  • 3 x 5 ml. gemalen turmeric kruiden
  • 2 x 5 ml. vers gemalen zwarte peper
  • zout
  • 40 gr. plantaardige olie.

Bereidingswijze

braad de kip in boter,ontbeen de kip als het gaar is. Haal met twee vorken het kipvlees uit elkaar. Was intussen de verse kruiden en maal ze in de blenderMaal de ui, de azijn en de knoflook in een blender. Verwarm de olie in een koekepan en kook de gember zachtjes bruin. Verwijder de gember en houd het apart. Voeg toe aan de olie gemalen ui en knoflook en kook zachtjes gedurende 4 minuten. Voeg daarna toe gehakte chillies, turmeric, peper en zout naar smaak. Kook zachtjes totdat de ui en kruiden scheiden van de olie. Doe de gember er weer bij en kook totdat het zacht is. Voeg de gehakte tomaten toe en kook alles 5 minuten en voeg dan de bewerkte kip toe. Kook de kip en de rest nog eens 15 minuten. Het vochtmengsel ligt op de kip.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 1379x

Jouw laatst bekeken recepten