Parelhoenfilet met honing en gember

Ingrediënten

  • -4 parelhoenfilets
  • -200 g diepgevroren boterboontjes
  • -8 flinterdunne sneetjes gerookt spek
  • -500 g mandarijntjes
  • -1 eetl. boter
  • -1 eetl. olijfolie
  • -2 eetl. vloeibare honing
  • -1 eetl. ketjap
  • -4 cm verse gember
  • -1 teentje knoflook
  • -1 koffiel. tijm
  • - instantsausbinder
  • - peper en zout

Bereidingswijze

- Pel en rasp de gember (vang ook het sap op). Meng de geraspte gember en het gembersap met de honing en de ketjap. Pers de look erin uit. Kruid met peper en zout en meng alles goed. - Wikkel de spekreepjes telkens rond 5 a 7 lange diepgevroren boontjes. - Pers het sap uit de mandarijntjes, maar snij het laatste in plakjes voor de versiering.1. Smeer.een ovenschotel in met olijfolie. Schik er de diepgevroren parelhoenfilets in en bestrijk ze met de helft van het honingmengsel. Bak gedurende 15 min. in een voorverwarmde oven op 220 ?C. Draai om en bestrijk nu de andere kant met de rest van het honingmengsel. laat nog 15 min. bakken. 2. Verhit de boter in een brede pan en leg er de spekbonenrolletjes naast elkaar in. Bestrooi met tijm en Laat 5 min. bakken (af en toe omdraaien). 3. Verwarm het mandarijntjessap met het gezeefde braadvocht van de parelhoen. Kruid met peper en zout en bind met wat sausbinder.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha