Pastei van Spaghetti met gerookte Zalm & Garnalen

Ingrediënten

  • ?70 g boter (+ extra om in te vetten)
  • ?350 g gedroogde spaghetti
  • ?200 g gerookte zalm
  • in reepjes gesneden
  • ?275 grote garnalen uit de Middellandse Zee of tijgergarnalen
  • gekookt
  • gepeld en van het darmkanaal ontdaan.
  • ?1 portie bechamelsaus
  • 115 g versgeraspte parmezaanse kaas
  • ?zout
  • ***voor de bechamelsaus :
  • ?55 g ongezouten boter
  • ?55g bloem
  • ?5 dl melk
  • ?1 laurierblad
  • ?zout & peper
  • ?mespuntje nootmuskaat

Bereidingswijze

Maak de bchamelsaus : Smelt de boter, voeg de bloem toe, roer 1 min. op een laag vuur. Schenk de melk er al roerend bij, beetje voor beetje, tot een dikke gladde saus is ontstaan. Voeg het laurierblas toe en laat 2 min. zachtjes koken. Verwijder het blad en breng de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Haal de pan van het vuur en zet apart.Vet een ruime ovenvaste schaal in met boter en zet apart. Breng water, met wat zout in een ruime pan, aan de kook. Voeg de pasta toe en laat 8 - 10 min. (of volgens de aanwijzingen) koken tot de pasta beetgaar is. Giet af, doe terug in de pan en voeg 50 g boter toe. Roer goed door. Doe de helft van de spaghetti in de ingevette schaal , bedek deze met reepdjes gerookte zalm en leg de garnalen er bovenop. Giet de helft van de bechamelsaus erover en bestrooi met de helft van de parmezaanse kaas. Leg de rest van de spaghetti in de schaal, giet de rest van de saus erover en bestrooi met de rest van de kaas. Snijd de rest van de boter in blokjes en leg deze er bovenop. Zet de schotel vervolgens 15 min. in een voorverwarmde oven (180 graden, stand 4) tot de bovenkant goudbruin is.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha