Peposo (pittige stoofpot)

Ingrediënten

  • 6? 1 kg malse runderlappen of lamsvlees
  • in flinke brokken gesneden.
  • ? 6 tenen gehakte knoflook
  • ? 6 rijpe tomaten
  • ontveld
  • ontpit in blokjes. ( of bikje pomodoro ong. 450 gr.)
  • ? 4 el. Olijfolie
  • extra virgin
  • ? 1 ? dl rode wijn
  • ? rood pepertje
  • gehalveerd
  • ? 1/2 el gemalen zwarte peper
  • ? runderbouillon ( blokje of poeder )

Bereidingswijze

? ovenpan: vlees licht met bloem bepoederen en even dichtschroeien, vermengen met alle ingredienten, bedek het geheel met de bouillon, zorg dat het geheel onderstaat. (bij lamsvlees takje thijm en rosemarijn toevoegen), saus proeven, naar eigen smaak eventueel met suiker zoeten. ? sluit de pan af? oven verwarmen op 180 gr ? pan, met pruttelende inhoud, in het midden plaatsen ? bereidingstijd ongeveer 2 uur ? zo nu en dan controleren of het geheel niet te droog wordt, anders wat heet water toevoegen. ? Het vlees moet mals en de saus gereduceerd dik zijn.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 1176x

Jouw laatst bekeken recepten