Pikant gevuld turks brood

Ingrediënten

  • 200 g (lams)gehakt
  • 2 el shoarmakruiden
  • verse munt: 1 el fijngehakt
  • blad van 3 takjes in reepjes
  • 1 uitje
  • fijngehakt
  • 1/2 rond turks brood
  • 1 dl pikante tomatensaus
  • potje
  • 1 dl griekse yoghurt
  • 4 bladeren sla in brede repen
  • 2 tomaten in partjes
  • 1/2 rode ui in reepjes
  • stukje komkommer

Bereidingswijze

Meng het gehakt met de shoarmakruiden, gehakte munt en ui en vorm er 6 platte burgers van. Rooster deze in de voorgewarmde grillpan in 6 a 8 minuten aan beide zijden bruin en gaar. Halveer het halve brood en snij de stukken open vanaf de punt, maar niet door. Leg het brood met de snijvlakken naar beneden even in de grillpan zodat ze krokant worden. Bestrijk de stukken brood dik met de tomatensaus en yoghurt, verdeel de burgers, sla, tomaten, ui, komkommer en mintblaadjes erover en maal er tenslotte wat zout en peper over.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 577x

Jouw laatst bekeken recepten