PITTIGE KIP MET KERRIE

Ingrediënten


Bereidingswijze

-Steek de kip in een grote pot gezouten kokend water(de kip moet onderstaan)met de stukjes ui,laurierblad en bontje verse peterselie,en laat gaarkoken.-Saus:Bak de wortel en paprika eventjes halfzacht. -Smelt de boter,doe de bloem en de kerriepoeder er geleidelijk bij,terwijl je goed roert,tot een vaste massa. -Voeg nu de melk,en de kippenbouillon geleidelijk toe,goed roeren,en laat even indikken. -Doe er nu ook een handvol bieslook,de kurkuma(of safraan),en de sambal oelek bij. -Meng de eierdooiers met de room,en meng ze door de saus,NIET MEER KOKEN! -Voeg nu ook de gebakken wortel,paprika,ananasstukjes,en appelstukjes bij de saus. -Breng nog op smaak met peper en zout. -Laat de gare kip uitlekken,en overgiet ze met de saus.KLAAR!!!

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 346x

Jouw laatst bekeken recepten