Provencaalse Lamsschouder

Ingrediënten

  • ? 1 lamschouder met been van ca. 1
  • 5 kg.
  • ? 100 gr boter
  • ? 2 tenen knoflook
  • per teen in de lengte in vieren gesneden.
  • ? 2 grote uien
  • fijngesnipperd
  • ? 2 vleestomaten
  • gepeld en in stukjes gesneden.
  • ? 2 el mix van gedroogde tijm
  • rozemarijn en basilicum
  • door een klontje zachte boter geklopt.
  • ? 2 dl bouillon
  • ? verse peper en zout.

Bereidingswijze

? Maak met een scherp mesje, verdeeld over de schouder, enkele inkepingen, steek er een knoflookteentje in, wrijf de bout in met de kruidenmix en peper en zout. ? > Fruit in een steelpan de ui glazig, voeg de tomaat en 1 dl bouillon toe, breng het roerend aan de kook en haal de pan van het vuur. ? > Verwarm de oven voor op 200 ?C. ? > Braad de schouder in de braadslede in ca. 5 minuten aan beide zijden op hoog vuur bruin, schenk de tomatenbouillon opzij bij, zet de braadslede in de oven en laat de schouder zachtjes in ca. 60 minuten gaar sudderen, bedruip het vlees van tijd tot tijd. >> Verwijder na 60 minuten de schouder uit de oven, omwikkel deze met aluminiumfolie en laat hem 10 minuten rusten.? > Schep wat vet van de bouillon uit de braadslede, deglaceer het restant met een scheutje rode wijn, passeer het purerend door een zeef, als het te dik is voeg dan wat bouillon toe, monteer de saus met een klontje koude boter en houdt deze warm. ? > Snij het vlees voor, pak het bot vast, snijdt zo mooi als mogelijk, schik de stukken op een verwarmde schaal en giet de saus hierover.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 777x

Jouw laatst bekeken recepten