Provencaalse tonijn met groene salade

Ingrediënten


Bereidingswijze

Neem voor de tonijnsteaks bij voorkeur tonijnmoten uit het midden van de tonijn, van circa 175 gram per moot. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.De tonijnmoten onder de koude kraan wassen, droogdeppen met keukenpapier en een uur marineren in een mengsel van het citroensap, peper en eenderde van de olie. Snipper de ui ragfijn. Ontvel de tomaten, ontdoe ze van de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes. Pers de knoflook. Laat de ui in eenderde van de olie glazig worden. Voeg tomaat en knoflook toe en fruit enkele minuten op een hoog vuur. De wijn in de pan schenken en het geheel op een hoog vuur in laten koken. Leg de tonijnmoten in de ovenvaste schaal en schep de saus op de vis. Leg kruislings steeds twee ansjovisfilets op de tonijn. De schaal afdekken met aluminiumfolie en de tonijn in de voorverwarmde oven in circa 15 minuten gaar laten worden. Maak de ingredienten voor de salade schoon, was ze en snijd in stukken. Bereid de lavendelvinaigrette door mosterdpoeder met de resterend olijfolie, de lavendelazijn en wat peper en zout te mengen en meng dit vlak voor het serveren door de groene salade. Bestrooi de vis voor het serveren met peterselie

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 382x

Jouw laatst bekeken recepten