Provencaalse varkenslappen met ratatouille
Ingrediënten
- ? 500 g varkenslappen (in blokjes van 2? cm)
- ? snufje peper (versgemalen)
- ? 6 eetlepels olijfolie
- ? 1 aubergine (in blokjes van 1 cm)
- ? 1 ui (in ringen)
- ? 1 teentje knoflook
- ? 1 courgette (in plakjes)
- ? 3 tomaten (in blokjes)
- ? 1 eetlepel tomatenpuree
- ? 2 dl bouillon (kippen)
- ? 2 theelepels Provencaalse kruiden
- ? snufje zout
Bereidingswijze
1. Dep de blokjes varkenslap met keukenpapier droog en bestrooi het vlees met peper. Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan en bak de blokjes vlees op hoog vuur in ca. 5 minuten rondom bruin. Schep het vlees uit de pan.
2. Verhit 4 eetlepels olie in de hapjespan en bak hierin de aubergineblokjes ca. 5 minuten. Voeg de ui en knoflook aan de aubergine toe en fruit deze ca. 3 minuten mee.
3. Voeg de varkenslappen, courgette, tomaten, tomatenpuree, kippenbouillon en Provencaalse kruiden aan het auberginemengsel toe en breng het gerecht aan de kook. Laat het vlees met ratatouille ca. 50 minuten op zacht vuur (op een sudderplaatje) gaar stoven. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.
Wat vind je van het recept? Geef je mening!
0 0Reageer zelf op dit recept
Over dit recept
- Aantal keer bekeken: 1532x