"AMALIA", GEHAKTBALLETJES VAN ORANJE
Ingrediënten
- 200g rundergehakt - 30g margarine - zout - peper - kerriepoeder - paprikapoeder - nootmuskaat - melk - patentbloem - koffiemelk - witte brood in melk
Bereidingswijze
GEBONDEN TOMATENSAUS: 500ml runderbouillon - 20g patentbloem -15gmargarine - 40g tomatenpuree - 40g vette mirepoix(prei, wortel ui gestoten peperkorrels, laurier, peterselie stelen en spekzwoerd BEREIDING: -maak een gebonden soep en fruit de tomatenpuree en vette mirepoix mee(totaal tijd 40min.) -zeef saus(tomatensaus mag sterke karakter draag, genoeg zout en peper dus)(als dubbel hoeveelheid bouillon gebruikt worden kan het ook als basis voor soep dien)BEREIDING GEHAKTBALLETJES: -week het wittebrood in een scheutje melk en breng gehakt met de smaakstoffen op smaak -draai in palm van hand ronde balletjes van 3cm doorsnee en haal deze licht door patentbloem(8-10 balletjes) -laat ze 10 min. opstijven in koelkast -bak ballen in koekepan in matig hete margarine bruin en krokant -ontvet balletjes op keukenpapier -stoof gehaktballen verder gedurende 10 min. gaar in tomatensaus -voeg koffiemelk(of slagroom) toe en kontroleer op smaak. (dikte van saus moet zijn als er een jasje over lepel vorm)
Wat vind je van het recept? Geef je mening!
0 0Reageer zelf op dit recept
Jouw laatst bekeken recepten
Populaire recepten van vandaag
- Bouillon met Chinese paddestoelen en doperwten
- "ZOTHEID" UIT NEW YORK
- Risotto met paddestoelen II
- Macarons
- Paddestoelen-zuurkool-stamppot met blauwaderkaas
- Ben & Jerry's New York Super Fudge Chunk Ice Cream
- Kip gevuld met krab en bospaddestoelen, witte koo
- Heerlijk verse room Bospaddestoelensoep
- Risotto met paddestoelen I
- Herfstrisotto met gemengde paddestoelen, doperwtjes en gebakken bacon