"AMALIA", GEHAKTBALLETJES VAN ORANJE

Ingrediënten


Bereidingswijze

GEBONDEN TOMATENSAUS: 500ml runderbouillon - 20g patentbloem -15gmargarine - 40g tomatenpuree - 40g vette mirepoix(prei, wortel ui gestoten peperkorrels, laurier, peterselie stelen en spekzwoerd BEREIDING: -maak een gebonden soep en fruit de tomatenpuree en vette mirepoix mee(totaal tijd 40min.) -zeef saus(tomatensaus mag sterke karakter draag, genoeg zout en peper dus)(als dubbel hoeveelheid bouillon gebruikt worden kan het ook als basis voor soep dien)BEREIDING GEHAKTBALLETJES: -week het wittebrood in een scheutje melk en breng gehakt met de smaakstoffen op smaak -draai in palm van hand ronde balletjes van 3cm doorsnee en haal deze licht door patentbloem(8-10 balletjes) -laat ze 10 min. opstijven in koelkast -bak ballen in koekepan in matig hete margarine bruin en krokant -ontvet balletjes op keukenpapier -stoof gehaktballen verder gedurende 10 min. gaar in tomatensaus -voeg koffiemelk(of slagroom) toe en kontroleer op smaak. (dikte van saus moet zijn als er een jasje over lepel vorm)

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 922x

Te vinden in:

Jouw laatst bekeken recepten