"de knikkerbeurs"

Ingrediënten

  • 4 loempiavellen
  • 250gr zalm
  • 250gr tongfilet
  • 40gr julienne van prei
  • roomboter
  • per persoon:
  • met een kniker word bedoeld een pommes parisienneboor daar maak je de knikkers mee
  • 7 knikkers van aardapel
  • 7 knikkers van wortel
  • 7 knikkers van gele courgette
  • 7 knikkers van groene courgette
  • voor de saus:10 tomaten
  • 4dl room
  • 5dl visbouillon
  • verder nog zout en peper
  • takje dile

Bereidingswijze

1. Snijd de zalm en tongfilet in reepjes. 2.Meng de prei julienne gesneden met de vis en voeg zout toe. 3. Leg het vis-groentemengsel in het midden van een loempiavel,plaats daarop een klontje roomboter. 4. vouw het loempiavel bijeen tot een beursje. Bind het beursje met een preilintje dicht in de vorm van een strik. 5. Plaats het beursje 12 min in een oven van ca 200c. 6. Halveer de tomaten en voeg ze bij de room en visbouillon. 7. Breng het geheel aan de kook en zeef het. 8. Kook het tomatenmengsel tot de helft in en breng op smaak met zout en peper. 9. maak met behulp van en pommes parisienneboor knikkers van de aardappel,wortel en courgette. 10. Kook de knikkers af in water met zout. 11. Neem een bord en dresser er de tomatensausop.Plaats het beursje in het midden en daaromheen de groente en aardappelknikkers. 12. Garneer het beursje tenslotte met een takje dille

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 1190x

Jouw laatst bekeken recepten