"Kabeljauw op Schiedamse wijze"

Ingrediënten


Bereidingswijze

Kabeljauwfilet schikken op een beboterde ovenplaat en kruiden met peper, zout en een weinig witte wijn overgieten, gemalen kaas of een plakje kaas bovenop de vis leggen en in een voorverwarmde oven plaatsen.( oven 180?) Eventueel kan men op de vis ook nog een plakje ananas leggen en daarna de kaas erover doen.(persoonlijke keuze) **Witte wijnsaus** nodig: 2 sjalotjes 65 gram koude boter 2? dl droge witte wijn 1? dl slagroom 1 eetlepel fijngehakte peterselie bieslook en/of kervel peper zout **1 borrelglaasje jenever** Bereiding: Pel en snipper de sjalotjes en fruit ze in 15 gram van de boter. Voeg de witte wijn en 1? dl water toe. Breng dit aan de kook en laat het in 10 a 15 minuten tot de helft inkoken. Schenk de saus door een fijne zeef boven een schoon pannetje. Schenk de slagroom erbij, breng opnieuw aan de kook en laat inkoken tot er 2 dl over is. Snij de boter in klontjes en klop de klontjes er stuk voor stuk door. Verwarm de saus nog even, maar laat haar niet koken. Breng op smaak met peper en zout en strooi de kruiden erover en voeg langzaam de jenever erbij. Voor het opdienen de saus laten opkoken en het pocheervocht van de vis toevoegen, afwerken met enkele klontjes boter (van het vuur weg onder roeren.) Alles op een bord schikken en serveren met puree of pasta.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 765x

Jouw laatst bekeken recepten