Risotto met Gemengde Paddestoelen

Ingrediënten

  • *10 gedroogde funghi porcini (eenhoorntjesbrood)
  • *375 ml kokend water
  • *1 eetl olijfolie
  • *20 gr boter
  • *1 prei i ringen
  • *2 tenen knoflook
  • *450 gr arborio of een andere risottorijst
  • *1 l runderbouillon
  • *500 gr verse paddestoelen (portobello
  • shiitake
  • oesterzwammen bij AH verkrijgbaar)
  • *2 tl porcini-bouillonblokje (italiaanse winkel)
  • *zeezout en versgemalen zwarte peper
  • *1 eetl gehakte bladpeterselie
  • *125 ml rode wijn
  • *parmezaanse kaas

Bereidingswijze

de gedroogde paddestoelen 15 min. wellen in gekookt water.Paddestoelen afgieten en vocht bewaren en weg zetten. Verwarm de olie en boter in een ruime pan op halfhoog vuur. Bak de prei en knoflook in 6 goudgeel en zacht. Voeg de rijst toe en bak al roerend 2-3 min. tot de rijst doorzichtig en glanzend wordt. Zet terwijl de rijst bakt, bouillon, wijn en het vocht van de paddestoelen in een steelpan op halfhoog vuur. Doe een deksel op de pan, niet laten koken!! Voeg, als de rijst doorzichtig wordt, het vocht met de 250 ml. tegelijk toe en blijf roeren tot alle vocht geabsorbeerd is en de rijst beetgaar (ong 25-30 min.) Snij terwijl de rijst kookt, de paddestoelen op gelijke grootte, verhit de olie op halfhoog vuur en bak de paddestoelen in 5 min. gaar en goudbruin. Roer paddestoelen, zout&peper en peterselie door de risotto, bestrooi desgewenst met parmezaan en serveer meteen

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha