Roergebakken kipfilet met komkommer en lente-ui
Ingrediënten
- 1/2 komkommer
- 2 lente-uitjes
- 200 gram kipfilet
- 1 eetlepel (zonnebloem)olie
- 2 knoflookteentjes
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 eetlepel sojasaus (ketjap)
- 1 eetlepel rijstazijn of droge sherry
- zout en peper
Bereidingswijze
Schil de komkommer, halveer hem en verwijder de zaadjes met een lepeltje of mesje. Snijd de helften in boogjes van circa 1 centimeter en laat die circa 15 minuten in een zeef uitlekken. Snijd de schoongemaakte lente-uitjes in mooie schuine stukjes van ongeveer 2 centimeter. Snijd de kipfilet in stukjes. Verhit de olie in de wok of hapjespan en roebak de kipfilet rondom bruin. Pers de knoflookteentjes erboven uit en roer de chilipoeder, ketjap en azijn of sherry erdoor. Voeg de lente-ui erbij en bak het geheel nog 3 minuten. Voeg de komkommer toe en laat die al roerende in circa 2 minuten door en door warm worden.
Wat vind je van het recept? Geef je mening!
0 0Reageer zelf op dit recept
Over dit recept
- Aantal keer bekeken: 603x