Roergebakken runderreepjes, met penne en courgette
Ingrediënten
- Ingredienten voor 2 personen
- 200 gr. penne
- Voor de saus:
- 1 rode ui
- gesnipperd
- 1/2 dl witte wijnazijn
- 1 dl witte wijn
- 1 eetlepel gembersiroop
- 2 dl runderfond
- 1 el rose pepertjes
- 2 dl room
- 1 el madeira
- 1 groene courgette
- 1 rode ui
- gesnipperd
- 1 bakje cherrytomaat.html" itemprop="name">cherrytomaatjes
- Sap ? sinaasappel
- 350 gr biefstuk
- in reepjes
- ? bosje basilicum
- zout en peper
Bereidingswijze
Kook de pasta en laat staan tot nader gebruik.
Fruit de ui met de knoflook en blus het af met de azijn, witte wijn, gembersiroop en runderfond. Kook dit in tot de helft in en laat dit even staan.
Snijd de courgette in de lengte doormidden en haal de zaden eruit. Snijd de helften nog een keer door de helft en dan in blokjes. Roerbak een gesnipperd uitje, de courgetteblokjes en de hele cherrytomaatjes in wat olijfolie in de wok in circa 4 minuten beetgaar. Voeg hieraan het sap van een halve sinaasappel en een klontje boter toe. Roer even om en haal de groenten uit de pan en zet even apart.
Laat opnieuw een eetlepel olijfolie warm worden in de wok. Doe zout en peper over de biefstukreepjes en bak ze snel bruin.
Warm de saus weer even op. Voeg de rose peperkorrels en de room toe. Kook het vervolgens weer tot de helft in. Op smaak brengen met peper en zout. Voeg op het laatst een scheutje madeira toe.
Snijd de pasta in ringetjes en doe samen met de groenten en de biefstukreepjes in een pan. Voeg de saus toe en roer alles nog even goed door. Serveer in een diep bord. Afgarneren met wat olijfolie.
Wat vind je van het recept? Geef je mening!
0 0Reageer zelf op dit recept
Over dit recept
- Aantal keer bekeken: 646x