Rollade uit de romertopf.
Ingrediënten
- *1 varkens rollade
- *2 tl zout
- *1/2 tl peper
- *1/2 tl oregano
- *4 el olie
- *2 uitgeperste tenen knoflook
- *1 laurieblad
- *klein beetje kaneelpoeder
- *2 aubergines
- *2 courgettes
- *2 rode paprika's
- *2 uien
- *3 aardappels
- *4-5 trostomaten
- *sap van 1 citroen
- *2 el tomatenpuree
- *minimaal 5 dl. water
- *1 bouillonblokje
- *peterselie of basilicumblaadjes
Bereidingswijze
*Romertopf minimaal 15 min. in koud water onderdompelen.*De kruiden met de olie vermengen.*De geschilde en uitgeperste knoflooktenen en de kaneel toevoegen en de rollade ermee insmeren.*Was de aubergines,courgettes en de van hun zaad en zaadlijsten ontdane paprika's en laat ze uitlekken. *Alles in 2 cm brede reepjes snijden.*De tomaten pellen en in vierendelen.*Schil de aardappelen, was ze en snij ze in klein blokjes.*Schil de uien en snij ze in ringen.*Uien en aardappelen vermengen met de groenten.*In een schaaltje bouillonblok oplossen met heet water en vermengen met het citroensap, de tomatenpuree en de fijngehakte peterselie.*Laurier blad toevoegen.*Alles goed door elkaar roeren en met de groenten vermengen.*Leg het vlees in de romertopf en schik het groentenmengsel er om heen.*De rollade moet minimaal 3/4 onderstaan, anders meer bouillon toevoegen.*Dan de romertopf sluiten met de deksel en in de koude oven schuiven.*Temperatuur instellen op 220 graden en in ongeveer 75-90 min gaar laten stoven.
Wat vind je van het recept? Geef je mening!
0 0Reageer zelf op dit recept
Over dit recept
- Aantal keer bekeken: 1302x
Jouw laatst bekeken recepten
Populaire recepten van vandaag
- Macarons
- Samurai Saus
- Smeuiige camembert uit de magnetron
- De te gekke vistaart van Jamie Oliver
- Kalkoen uit de römertopf, gevulde
- Paddestoelen-zuurkool-stamppot met blauwaderkaas
- Gestoofde kalfsschenkel uit de Romertopf
- Heerlijk verse room Bospaddestoelensoep
- Gestoofde kalkoenbouten
- Rollade uit de romertopf.