Roodbaars a la pizzaiola

Ingrediënten


Bereidingswijze

Giet de olijfolie in een grote kookpan en laat zachtjes verwarmen. Doe er de 2 hele, gepelde knoflookteentjes in en laat ze, nog steeds op een zacht vuur, goudbruin worden. Giet het sap van de gepelde tomaten weg, doe de tomaten in de kookpan en prak ze fijn met een houten lepel. Kruid met peper, zout, een flinke snuif cayennepeper en 1 eetl. oregano. Voeg er ook de suiker en de tijm aan toe. Meng alles goed dooreen en laat, zonder deksel, stoven op een zacht vuur. Roer af en toe, om aanbranden te voorkomen. Na 25 a 30 min. is de saus wat ingedikt en is het sap verdampt. Leg de diepgevroren roodbaarsfilets op de bodem van de pan en bedek ze met de saus. Na 5 a 6 min. draait u de visfilets om. Kruid ze met peper en zout en bedek ze opnieuw met de saus. Laat zo nog 8 a 10 min. verder sudderen. Tijdens de laatste 5 min. van de kooktijd zet u het vuur wat hoger, zodat eventueel vocht van de vis kan verdampen en de saus niet te vloeibaar wordt. Wanneer de vis gaar is, schept u hem uit de pan. Hou hem warm. Voeg de 40 g boter bij de saus en meng goed dooreen op een hevig vuur. Proef of de saus voldoende gekruid is

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha