runder stoofpot met bier

Ingrediënten

  • 600 g doorregen runderlappen
  • ? zout en versgemalen peper
  • ? 2 theelepels chilipoeder
  • ? 50 g boter
  • ? 2 teentjes knoflook
  • ? 4 stengels bleekselderij
  • ? 1 zak panklare koolraap (300 g)
  • ? 1 vleesbouillontablet
  • ? 1 flesje Premium Pilsener (33 ml)
  • ? 3 plakjes ontbijtkoek

Bereidingswijze

Runderlappen op kamertemperatuur laten komen en in grove stukken snijden. Bestrooien met zout, peper en chilipoeder. In braadpan boter verhitten en rundvlees in ca. 5 minuten rondom bruinbakken. Intussen knoflook pellen en in plakjes snijden. Bleekselderij met dunschiller schillen, in stukken van 2 cm snijden en wassen. Knoflook, bleekselderij en koolraap door vlees scheppen en ca. 3 minuten zachtjes meebakken. Bouillontablet erboven verkruimelen. Langs rand van pan bier en 2 dl warm water bij vlees schenken. Geheel tegen de kook aan brengen en vlees afgedekt (op sudderplaatje) in ca. 2 1/2 - 3 uur zachtjes gaar stoven. Ontbijtkoek in blokjes snijden en door stoofvocht scheppen. Stoofpot nog ca. 3 minuten al roerend verwarmen tot vocht mooi gebonden is. Op smaak brengen met zout en peper.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 526x

Jouw laatst bekeken recepten