Runder stoofpot uit Puerto Rico

Ingrediënten

  • -1? pond sucadevlees
  • -1 grote ui
  • -3 tenen knoflook
  • -1 el. verse peterselie
  • -3 takjes tijm of 1 tl. gedroogd
  • -4 laurier blaadjes
  • -2 el. bloem
  • -1 runder bouillonblokje
  • -2 glazen droge rode wijn
  • -4 grote aardappels
  • -3 winterwortels (niet te dik)
  • -200 gr. prinsessenbonen
  • -3 el. zonnebloemolie

Bereidingswijze

Snij het vlees in flinke stukken (3 a 4 cm.) Hak de ui grof en de knoflook, peterselie en tijm fijn, aardappels in de lengte in vieren, wortels in stukken van 2 cm. en de bonen in tweeen.Verhit de olie in een flinke pan, braad het vlees in gedeeltes aan en haal het uit de pan. Doe nu de uien en knoflook in de pan en fruit ca. 5 minuten. Dan peterselie, tijm, laurier en bloem erbij, blijf roeren ca. 2 minuten, en geleidelijk aan bouillon en rode wijn erbij. Nu het vlees er terug bij en breng het geheel weer aan de kook. Zet het vuur laag en laat zonder deksel 1? uur sudderen. Voeg nu de aardappels en wortelen toe en laat weer ca. ? uur sudderen, roer af en toe. Dan de bonen erbij tot ze gaar zijn en de saus licht ingedikt is.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 623x

Jouw laatst bekeken recepten