Runderschenkel op de wijze van Osso Bucco

Ingrediënten


Bereidingswijze

-Neem het merg uit de beenderen en leg in fris gezouten water in de koelkast tot gebruik. -Bestrooi de schenkelschijven met peper en zout en haal ze door de bloem. -Bak de schenkel aan beide zijden aan in boter, neem ze uit de pan en leg ze in een ovenschaal.-Blus de pan met port en madera en giet over de schenkel. -Vul de ovenschaal af met voldoende bouillon en schuif in een matig warme oven op 155 C, gedurende 3 uur. -Schil de aardappelen, kook ze gaar en maak er een smakelijke puree van. -Pocheer het merg in gezouten water gedurende 2 min. -Neem de schenkel uit de oven, leg het vlees op een rooster, zeef de saus, kook in indien nodig en werk af met een klontje boter.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 505x

Jouw laatst bekeken recepten