Saarlandse aardappelschotel met champignons en k

Ingrediënten


Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden celcius. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Besprenkel ze met citroensap. Schil de aardappelen en snijd ze in zo dun mogelijke plakjes. Smeer een vuurvaste schaal in met boter. Verwijder de korsten van de kaas. Snijd de kaas in plakjes.Leg een laagje aardappelplakjes op de bodem van de schaal. Strooi er een beetje komijnzaad en zout en peper op. Voorzie deze laag van wat champignonplakjes en een beetje peterselie. Leg opnieuw een laag aardappels in de schaal. Ga door met het maken van laagjes. Elke aardappellaag wordt bestrooid met zout, peper en komijn. De laatste laag bestaat uit aardappelplakjes die met zout, peper en nootmuskaat worden bestrooid. Giet de room in de schaal. Leg de kaas op de bovenste laag. Zet de schaal, afgedekt met aluminiumfolie, ongeveer 50 minuten in de oven. Verwijder na 40 minuten de folie. Prik met een vork in de aardappels om te controleren of ze gaar zijn.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha