Salade van groene asperges met rauwe ham

Ingrediënten

  • 500 gram groene asperges - zout - 250 gram cherrytomaat.html" itemprop="name">cherrytomaatjes - 100 gram rauwe ham - 2 mozarellakaasjes - 50 gram gepelde walnoot.html" itemprop="name">walnoten - 1 1/2 eetlepel balsamico-azijn - 2 theelepels Dijon mosterd - 5 eetlepels olijfolie extra vierge - vers gemalen peper - 100 gram rucolasla

Bereidingswijze

Breek of snijd het onderste stukje van de asperes, was ze en snijd ze in stukjes van 5 cm. Houd de kopjes apart en kook de rest in ruim water met zout in 5 minuten beetgaar. Voeg na 2 minuten koken de kopjes toe. Giet de asperges in een vergiet af en spoel ze onder koud stromend water. Snijd de tomaatjes in 4 partjes. Bak de plakjes ham in een droge koekenpan met anti-aanbaklaag knapperig uit en laat ze op keukenpapier uitlekken. Snijd de kaasjes in dunne plakjes. Hak de walnoten grof. Klop een dressing van de azijn, mosterd, olie, zout en peper. Verdeel de rucola over 4 borden en schep de asperges en tomaatjes erop. Verdeel de ham en kaasplakjes erover en bestrooi het gerecht met de walnoten Lepel de dressing erover. Serveer de salade met warm ciabattabrood.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha