SATE VAN EENDENBORSTFILET MET PORTSAUS

Ingrediënten

  • 2 eendenborstfiletspeper en zout9 plakjes ontbijtspek1 el boter1 sjalotje
  • gesnipperd1 dl gevogeltefond(uit een pot)1 dl rode port

Bereidingswijze

verwarmde grill voor op de hoogste stand.verwijderd het vel van de eendenborstfilet en bestrooi ze met peper en zout.snijd de filets in 36 stukjes.wikkel om 9 stukjes een plakje ontbijtspek.rijg aan elke satestokje of spies een stukje eend,een stukje eend met spek en een stukje eend.leg ze op het ovenrooster en schuif ze 7-8 minuten onder de hete grill.halverwege de baktijd omdraaien.verhit de boter in een pannetje en fruit het sjalotje hierin 3 minuten.voeg de fond en port toe en laat dit 5 minuten inkoken.breng het op smaak met peper en zout.leg op elke bord 3 stokjes sate en schenk er wat portsaus over.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 499x

Te vinden in:

Jouw laatst bekeken recepten