Snelle Boeuf Bourguignon

Ingrediënten

  • 1 winterwortel
  • 2 taroaardappelen
  • 600 gr. bieflapje
  • 100 gr. spek
  • mager
  • in dobbelsteentjes
  • 0.4 l. wijn
  • rode
  • 2 el. olie
  • 3 el. zilveruitjes
  • 1 pakje ossenstaartsoep
  • 5 takjes peterselie
  • verse
  • gehakte
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl. kruiden
  • Provencaalse
  • 1 dl. water
  • Zout
  • Peper
  • 1 bakje champignon

Bereidingswijze

Verhit de olie in een braadpan en bak de spekblokjes zachtjes uit. Snijd de bieflapjes in stukken van circa 4 centimeter.Schep de bieflapstukken door het spek en bak ze in circa 4 minuten rondom bruin. Schrap intussen de wortel en schil de aardappelen. Snijd ze in kleine blokjes. Veeg de champignons schoon. Neem de stukjes vlees en de spekjes uit de pan. Bak de wortel, aardappel, champignons en zilveruitjes al omscheppend circa 2 minuten in het bakvet. Pers de knoflook erboven uit. Strooi de ossenstaartsoep en de kruiden erover en voeg al roerend het water en de wijn toe. Laat het gerecht circa 10 minuten sudderen. Voeg het vlees en de spekjes toe en laat de Boeuf Bourguignon nog circa 5 minuten sudderen. Breng de stoofpot op smaak met zout en peper. Knip de peterselie erboven fijn.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 692x

Jouw laatst bekeken recepten