SOUFLAKI

Ingrediënten

  • ? 500 g filetlapjes (in stukken van 5 cm)
  • ? 2 eetlepels citroensap
  • ? 1/2 deciliter yoghurt (bulgaars)
  • ? 1 teentje knoflook
  • ? 1/2 pakje witbroodmix
  • ? 3 eetlepels olijfolie
  • ? 1 tomaat
  • ? 8 blaadjes sla
  • ? 1 eetlepel Gyroskruiden

Bereidingswijze

1. Meng het vlees met de kruiden, het citroensap en 2 eetl. olie. Laat het een paar uur marineren. 2. Verwarm de oven voor op 220?C. 3. Bereid het brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel het in 4 stukken en rol daar heel platte ronde broden van en bak ze op een met bakpapier beklede bakplaat in ca. 15 minuten gaar. 4. Pers het teentje knoflook uit boven de yoghurt en roer er een eetlepel olie door. 5. Snijd de tomaat in stukjes. 6. Verhit de grill en rooster het vlees rondom bruin en gaar in ca. 10 minuten. 7. Beleg de platte ronde broden met de sla, het vlees en de tomaat. Schep de yoghurtsaus erover.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

5 1

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 1674x

Jouw laatst bekeken recepten