Spaans stoofpotje

Ingrediënten


Bereidingswijze

1. Snij de chorizo in stukjes. Pel de uien en snijd ze in stukken. Schrap de winterwortels en snijd ze in plakken. Maak de bleekselderij schoon en snij de ene helft in grote stukken en de andere helft in kleine stukjes. Smelt de boter in de pan. Bak de chorizo op laag vuur ca. 5 minuten in de boter. Schep de chorizo met een schuimspaan uit de pan. 2. Bestrooi de sukadelappen met het paprikapoeder. Bak het vlees in het chorizobaksel rondom lichtbruin. Schep het vlees met een schuimspaan uit de pan. 3. bak de uien ca. 3 minuten in het bakvet. Voeg de helft van de winterwortels en de grote stukken bleekselderij toe en bak alles al omscheppend nog ca. 3 minuten. Voeg de tomatenpuree, de laurierblaadjes, de tijm, de rode wijn en het bouillontablet toe. Breng alles aan de kook. Leg de sukadelappen in de pan en stoof het vlees in 2 1/2 a 3 uur zachtjes gaar. 4. Haal het vlees uit de saus. Verwijder de laurierblaadjes. Pureer de saus met een staafmixer of in de keukemachine. Zeef de saus boven een braadpan. 5. Voeg het vlees, de gebakken chorizo, de achtergehouden wortel en de achtergehouden bleekselderij toe. Breng het gerecht op smaak met zout en peper. Strooi de peterselie erover. Lekker met rijst.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 131x

Jouw laatst bekeken recepten