Spaanse salade van geroosterde groenten

Ingrediënten

  • 2 rode paprika`s -
  • 2 gele paprika`s -
  • 1/2 kleine gele pompoen of 500 gram oranje pompoen ongeschild -
  • 2 rode uien ongepeld -
  • 4 middelgrote trostomaten -
  • 1
  • 25 dl extra vierge olijfolie
  • bij voorkeur Spaanse -
  • zeezout en vers gemalen zwarte peper

Bereidingswijze

Snijd de paprika`s in de lengte doormidden, dwars door de steel, die eraan moet blijven zitten. Verwijder wel het zaad en de zaadlijsten. Snijd de pompoen in dobbelstenen van 2,5 bij 2,5 cm. Snijd de uien overdwars doormidden, laat de onderkant met de wortels en de bovenkant intact. Laat ook de schil eraan zitten - dat geeft extra kleur en smaak en zorgt dat de uien niet uit elkaar vallen. Leg alle groenten, met de snijvlakken naar boven in een groot, licht met olie ingevet bakblik. Druppel de helft van de olie over de groenten en strooi er zeezout en peper over. Zet het blik 30 minuten bovenin een op 240 graden Celcius voorverwarmde oven, totdat de groenten aan de randen krullen en geurig, gerimpeld en zacht zijn. Druppel de rest van de olie erover en serveer de groenten heet, warm of koud. Eet de salade met je vingers en gooi tijdens het eten de schillen, wortels en stelen weg.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 816x

Jouw laatst bekeken recepten