Spaghetti all Amatriciana

Ingrediënten

  • ? 500 gr spaghetti
  • ? 125 gr guanciale (gedroogd kinnebakspek)
  • ? 1 el olijfolie
  • extra vergine.
  • ? 4 el witte wijn
  • ? 400 gr gepelde
  • ontpitte in reepjes gesneden tomaten
  • ? ? rode peper
  • ? 100 gr geraspte pecorinokaas
  • ? zout

Bereidingswijze

? Doe de olie in een pan met dikke bodem, voeg het pepertje en de in stukjes gesneden spek toe, bak de spekjes op hoog vuur transparant, voeg de wijn toe en laat deze inkoken, schep de spekjes uit de pan, laat ze uitlekken en houd ze warm. ? > Voeg de reepjes tomaat met een snufje zout toe, haal het pepertje er uit en voeg al roerend de spekjes toe, houd de saus op laag vuur warm.? Kook de pasta in ruim gezouten water al dente, giet af en verdeel het over de borden, strooi er wat geraspte pecorino over, wacht enkele seconden en giet de saus hierover.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 871x

Jouw laatst bekeken recepten