Spinazietaart met feta

Ingrediënten

  • 1 fijngesneden ui -
  • 75 gram boter of margarine -
  • 350 gram diepvries-bladspinazie -
  • 2 a 3 eetlepels bloem -
  • 1 1/2 dl volle melk -
  • 2 eieren -
  • 200 gram verkruimeld feta -
  • zout en peper -
  • 10 vellen diepvries-fillodeeg ontdooid -

Bereidingswijze

Bak de ui 5 min. in 25 g boter, voeg de ontdooide spinazie toe en bak deze 2 min. mee. Strooi de bloem erover en bak ook dit 2 min. mee. Voeg de melk toe en laat het gerecht nog 3-5 min. zachtjes koken tot het mooi gebonden is Laat het spinaziemengsel iets afkoelen en roer dan de eieren en feta erdoor. Breng het mengsel op smaak met zout en peper Verwarm de oven voor op 200 graden Smelt 50 g boter en bestrijk de vellen fillodeeg hiermee. Leg 6 vellen fillodeeg in de vorm, ze mogen elkaar overlappen. Laat de vellen wat over de rand van de vorm hangen.Schep het spinaziemengsel in de vorm en dek dit af met de andere 4 deegvellen. Laat ook deze vellen elkaar overlappen Bestrijk de bovenkant van de taart ook met gesmolten boter en bak de taart in 20-25 min. krokant en gaar in het midden van de oven.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 906x

Jouw laatst bekeken recepten