STAMPPOT, PREI- MET PIKANTE SPEKBLOKJES

Ingrediënten

  • 750 g kruimige aardappels
  • 2 speklapjes (ca. 250 g)
  • 1 ui
  • 1 zakje panklare prei (ca. 250 g)
  • 1 theelepel laos
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 2 eetlepels boter of margarine
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

Aardappels schillen, wassen en in stukken snijden. In pan met weinig water en zout aardappels ca. 15 minuten koken. Intussen speklapjes in blokjes snijden en bestrooien met zout, peper, laos en gemberpoeder. In koekepan boter verhitten en spek al omscheppend ca. 5 minuten bakken. Intussen ui pellen en snipperen. Ui en sambal aan spek toevoegen en ca. 5 minuten meebakken. Prei aan aardappels toevoegen en ca. 5 minuten meekoken. Aardappels en prei afgieten en door elkaar stampen. Ui en spek met schuimspaan uit pan scheppen en door stamppot mengen. Op smaak brengen met peper en zout. Door bakvet ketjap en 1 dl water roeren. Aan de kook brengen en aanbaksels losroeren. Stamppot over twee borden verdelen. Saus in sauskom schenken en apart erbij serveren.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha