Sudderlapjes met bier

Ingrediënten

  • 4 sukadelapjes van ca. 175 g
  • 4 el vloeibare boter
  • 1 grote ui in ringen
  • 1 granny smith appel in blokjes
  • 1 el bloem
  • 1 flesje donker bier
  • 1 laurierblad
  • 2 kruidnagels
  • 4 geplette peperkorels
  • scheutje azijn
  • 1 dikke plak ontbijtkoek
  • zout en peper

Bereidingswijze

Verwarm de boter in een braadpan en braad de sukadelapjes aan. Haal het vlees uit de pan en bak in het braadvet de uiringen glazig. Strooi de bloem over de uiringen en bak even mee. Blus af met het bier en voeg de kruiden en aijn toe. Leg de sukadelappen terug in de saus en doe hierbij ook de blokjes appel, stoof met het deksel op de pan in ca 2.5 uur gaar. In het laatste 1/2 uurtje de ontbijtkoek erboven verkruimelen en de saus nog even laten binden.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 501x

Jouw laatst bekeken recepten