Surinaamse schotel met kouseband

Ingrediënten

  • 150 gram bieflappen - 1 ui - 1 teentje knoflook - 400 gram kouseband (of sperziebonen) - 1 tomaat - 3 aardappelen - 1/2 bouillontablet - 1 rood Spaans pepertje - 2 eetlepels gefruite uitjes of seroendeng - 50 gram geraspte kaas - zout - peper.

Bereidingswijze

Snijd het vlees in dunne reepjes. Snijd de bonen in stukjes van 3-4 cm. snijd de tomaat in partjes. Snipper de ui en de knoflook. Snijd de aardappel in blokjes van 3 cm. Bak het vlees bruin in de olie. Voeg de ui, knoflook, kouseband en aardappelen toe en roerbak alles 1-2 minuten. Voeg tomaat, verkruimelde bouillontablet en hele pepertje toe. Giet 1 dl. warm water erbij en laat alles met de deksel op de pan zachtjes gaar stoven in 10 minuten. Verwijder het pepertje en voeg naar smaak zout en peper toe. Meng de gefruite uitjes met de geraspte kaas en geef dit er apart bij.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 1177x

Te vinden in:

Jouw laatst bekeken recepten