Tagine

Ingrediënten

  • 1 gesnipperde ui
  • 1 el olie
  • 400 gr in blokjes gesneden lamsbout
  • 4 dl kruidenbouillon (tablet)
  • 2 tl vloeibare honing
  • 1 tl kaneel
  • 1 zakje saffraanpoeder (1 gr)
  • 1 tl gemberpoeder
  • 8 ontpitte
  • in reepjes gesneden pruneaux
  • 2 lente-uitjes in ringen
  • 2 eidooiers
  • 1 dl slagroom
  • zout
  • peper
  • 300 gr couscous of gierst
  • 3 el fijngehakte munt

Bereidingswijze

Bak de ui in de olie ? 5 minuten en schep deze dan uit pan. Bak in de achtergebleven olie het lamsvlees rondom bruin. Voeg de bouillon, honing, kaneel, saffraan en gember toe en roer goed. Laat dit met de deksel op de pan op matig vuur ca 1 uur stoven. Voeg de gefruite ui en de pruimen toe en laat nog 15 minuten zachtjes stoven. Roer de lente-ui erdoor. Roer de eidooiers met de slagroom los. Doe er 4 el hete saus bij en roer het mengsel door de saus. Laat het nu niet meer koken. Breng de ragout op smaak met zout en peper. Kook intussen de couscous volgens de gebruiksaanwijzing gaar.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Wou het recept maken maar onduidelijkheid in ingredientenlijst:

8 ontpitte ...........???

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 933x

Jouw laatst bekeken recepten