Tete de Veau (Limburgs recept)

Ingrediënten


Bereidingswijze

Breng in de gewone grote pan ca. 3 liter water met de bouillonblokjes en peterselie aan de kook, doe eerst het gehakt erin, laat dat ca. 10 min. koken en voeg dan de kipfilet toe, tesamen met wat paprikapoeder en laat het geheel ca. 50 min. koken. Voeg dan de in plakjes gesneden champignons toe en laat nog ca. 10 min. koken. Doe dan het vuur eronder uit.Laat in de wildpan de boter smelten en roer de bloem erdoor (roux). Doe schepje voor schepje wat van de bouillon erbij en blijf alsmaar roeren, ga zo door tot het een "gebonden soepje" is. Roer dan de tomatenpuree erdoor. Voeg nog wat peper en zout toe. Bind het nog wat meer met allesbinder. Voeg vlees toe, een scheutje ketjap en het citroensap.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

4.5 4

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 4914x

Jouw laatst bekeken recepten