Thaise groene kipcurry

Ingrediënten

  • -500 g gare kip (in schuine plakken gesneden)
  • -2 blikjes kokosmelk (400 g per stuk)
  • VOOR DE GROENE CURRYPASTA:
  • -8 groene pepertjes
  • -1 steel citroengras (kleingesneden en 30 min geweekt in 2 eetl citroensap)
  • -2 th lepel citroenschil(in smalle reepjes gesneden)
  • -7 dunne plakjes galangawortel
  • -2 th lepels fijngehakte koreander
  • -1 th lepel geroosterd komijnpoeder
  • -1 th lepel geroosterd koreanderpoeder
  • -3 teentjes knoflook
  • -5 gepelde sjalotten
  • -2 th lepels gedroogde garnalenpasta (trassie.html" itemprop="name">trassi)
  • VOOR DE AFWERKING VAN DE SAUS:
  • -4 th lepels Thaise vissaus (nam plaa)
  • -2 th lepels palmsuiker
  • -3 th lepels verse groene peperbolletjes
  • -7 citroenblaadjes
  • -1/2 rood Spaans pepertje(ragfijn gesneden)
  • -20 g basilicum blad

Bereidingswijze

de currypasta kan op voorhand worden gemaakt -doe al de ingredienten voor de pasta in de blender tot er een grove pasta ontstaat -zet de blikjes kokosmelk op z'n kop op het werkblad -draai ze open en je ziet dat er de dikke kokospasta en het dunne waterige deel gescheiden zijn -giet het dunne en het dikke deel apart in kommen-zet de droge wok op het vuur en laat hem heet worden -giet 3/4 van de dikke kokosmelk erin en roer goed (de kokosmelk zal gaan schiften en olie komt vrij (het moet zo!) -als de melk gaat schiften komt er een krakend geluid uit de wok -voeg dan de currypasta en 3/4 van de dunne kokosmelk toe -hou het vuur hoog en laat het vocht iets inkoken; blijven roeren -roer de vissaus en de suiker erdoor en voeg de stukjes kip en de peperbolletjes erbij -al omscheppend de kip in 5 min laten warmen -kort voor serveren de citroenblaadjes oprollen en in smalle reepjes snijden; samen met de rode peper en basilicum over het gerecht strooien

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha