Toemies met eiermie a la Jet

Ingrediënten


Bereidingswijze

Toemies: de sjalotjes fijnsnijden; de rode peper ontpitten en fijnsnijden; stukje trassi in heet water laten wellen net als het runderbouillontablet; de tomaten een paar minuten in kokend water leggen en ze schrikken in koud water en dan het vel er af trekken, vervolgens het zachte deel verwijderen en ze in stukjes snijden; hierover pers je 3 tenen knoflook; de kool halveren en de pit verwjderen,vervolgens de kool fijn snijden, dus nogmaals halveren en dan in dunne repen snijden; voor de Mie: de kipfilet in blokjes snijden en bestrooien met de paprikapoeder en iets peper; de rode peper ontpitten en in stukjes snijden; de prei halveren en schoonspoelen en vervolgens fijn snijden; hierover de tenen knoflook uitpersen; een stukje trassi wellen in heet water, net als 1 rundvleesbouillontablet; de sjalotjes fijnsnijdenToemies: de spekjes worden aangebakken in iets olijfolie, de tomaten en knoflook toevoegen, de sjalotjes; de trassi, bouillontablet en de peper en de suiker, laat het even pruttelen en voeg dan de chinese kool toe met een kop water. Dit kan in een wok of een hapjespan. De groente moet beetgaar zijn. De chinese mie koken volgens het recept. De blokjes kip bakken tot ze bruin is; de peper, knoflook, prei, trassi, bouillon en sjalotjes toevoegen; eerst de droge ingredieten en dan pas de natte; zodra de mie klaar is en de kip bijna gaar is deze samen doen in een wok of grote hapjespan en nagaren.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 271x

Jouw laatst bekeken recepten