Tortilla met Gemarineerde Kip, Biefstuk en Paprika

Ingrediënten

  • 200 - 250 g maiskipfilet
  • 200 g kogelbiefstuk
  • sap van 1 limoen
  • 1 dl Mexicaans bier met tequila (o.a. AH)
  • 1 tl poedersuiker
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1/2 tl kaneelpoeder
  • mespunt cayennepeper
  • 1/2 komkommer
  • zout
  • 10 g verse koriander
  • 200 g yoghurt (0% vet)
  • 1 - 2 el (mais)olie
  • 1 grote zoete ui in partjes
  • 1 rode en groene paprika in repen
  • 6 - 8 wraptortilla's
  • 75 g slamelange naar keuze

Bereidingswijze

Snij de kifilet in lange reepjes van 1 cm dikte en leg ze in een kommetje. Doe hetzelfde met de biefstuk. Klop een marinade van het limoensap, bier, suiker, oregano en specerijen. Verdeel de marinade over beide kommen. Schep het vlees om en laat het minatens 30 min. marineren. Rasp de komkommer op de grove rasp boven een zeef. Schep er 1 tl zout door en laat de komkommer +/- 15 min uitlekken. Druk vrijkomend vocht er regelmatig uit. Knip de koriander, blad en stelen, fijn en schep dit met de komkommerrasp door de yoghurt. Verhit een wok droog voor. Schenk er straalsgewijs de olie in en roerbak de gemarineerde kipreepjes +/- 5 min. Schep de biefstukreepjes erbij en bak ze +/- 1 min. mee. Voeg de ui en paprika erbij en roerbak nog +/- 3 min. Verwarm de tortilla s volgens de aanwijzingen op de verpakkingVerdeel het yoghurtmengsel (tzatziki) over de tortilla's en strijk het uit. Leg in het midden van elke tortilla een toef slamelange. Schep hierop het roerbakmengsel. Sla de onderkant over de vulling, vouw de zijkanten er overheen en serveer ze zo of - extra feestelijk - in een kommetje

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha