Tortilla met gemarineerde kip,biefstuk en paprika

Ingrediënten

  • 250 gr. maiskipfilet200 gr.kogelbiefstuksap van 1 limoen1 dl mexicaans bier met tequila1 tl poedersuiker1 tl gedroogde oregano1/2 tl kaneelpoedermespunt cayennepeper1/2 komkommerzout10 gr.verse koriander200 gr. yoghurt (0% vet)1-2 lepels olie1 grote zoete ui1 rode en 1 groene paprika
  • in repen6-8 kleine wraptortillas75 gr slamelange

Bereidingswijze

De kipfilet in lange dunne reepjes van 1 cm dik snijden en in een kom doen. Doe hetzelfde met de biefstuk.Marinade kloppen van limoensap, bier, suiker, oregano, kaneel en cayennepeper. Verdeel de marinade over de twee kommen, schep om met het vlees en laat minstens dertig minuten marineren.Komkommer grof raspen boven een zeef en 1 tl zout erdoor roeren. Ongeveer 15 min. laten uitlekken en het vocht er af en toe uitdrukken.Korianderblad en steeltjes fijnknippen en met komkommerrasp door de yoghurt scheppen.Kipreepjes in een hete wok in olie 5 min. bakken, biefstukreepjes 1 minuut meebakken. Ui en paprika erbij doen en nog 3 minuutjes roerbakken.Tortillas volgens gebruiksaanwijzing verwarmen. Bestrijken met de tzatziki en een toef sla erop leggen, roerbakmengsel erop scheppen en opvouwen.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 499x