toverstoofpot met dadels en amandelen

Ingrediënten


Bereidingswijze

Ontpit de dadels en snijd ze doormidden. - Pel en snipper de ui. - Verhit de boter in een braadpan en wacht tot het schuim is weggetrokken. Zet het vuur laag. - Bak de lamslapjes aan beide kanten zachtjes bruin en bestrooi het vlees met peper en zout. Haal het vlees uit de pan. - Bak de ui in de braadboter zachtjes glazig (ca. 3 minuten). - Roer de tomatenpuree en het kerriepoeder erdoor en bak het geheel nog 1 minuut. - Leg het vlees terug in de pan. - Schenk zoveel heet water in de pan dat het vlees net onderstaat, voeg de kaneel en het citroensap toe en breng het vocht tegen de kook aan. - Leg het deksel op de pan en stoof het vlees op het allerlaagste vuur (eventueel op een vlamverdeler) zachtjes gaar (ca. 40 minuten). - Voeg de dadels en de amandelen toe en laat ze ca. 5 minuten meestoven. - Voeg peper en zout naar smaak toe. TIP: - Lekker met snelklaar couscous en gestoomde broccoli.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha