Traditioneel Rica-rica Ikan (Ritja-ritja Vis)

Ingrediënten

  • 500 gram schoongemaakte Verse Makreel (kost maar ?1
  • 25 op de markt in Arnhem). . . . Voor de marinade: zout
  • 1 citroen/limoen . . . . . Voor de boemboe: 2 of 3 tomaten
  • 3 Daun Djeruk Purut (Javaanselimoenblaadjes bij de toko)
  • 2x3 cm gember
  • 1 grote sjalot
  • 2 knoflook
  • 1 eetlepel sambal oelek
  • 3 eetlepels olie
  • 1 x 1 cm trassie.html" itemprop="name">trassi-of-trassie.html" itemprop="name">trasi
  • 3 kemirinoten (optie)
  • 1/2 eetlepel suiker (optie)
  • een theelepelpuntje vetsin (optie)

Bereidingswijze

Verwijder de graten rond de maag (de rest van de graten zit vast aan de ruggegraat, tijdens 't eten makkelijk te verwijderen. Snijd de Makreel in moten van ca 3 of 4 cm , doe dit in een grote kom, voeg zout en limoensap (azijn kan ook). Laat 't minstens een half uur in de koeling. . . . Gember platdrukken. . . . Tomaat elk in 8 partjes snijden. . . . Knoflook, sjalot, sambal, trasi en kemirinoten fijnmalenBak de makreel in veel olie (ca. 1 cm hoog), laat het bruin worden ca 10 minuten per kant (regelmatig draaien tenzij gefrituurd). Zet ze appart. . . . Voor de Boemboe: Fruit de fijngemalen kruiden in 3 eetlepels olie in een grote wok. Voeg Daun Djeruk Purut en gember toe. Pers de tomaten met de handen de wok en bak de tomaten mee. Bak 5 minuten, totdat de boemboe geurig ruikt, voeg suiker en vetsin naar smaak. . . . Voeg de makreel toe in de boemboe en laat het warm worden. Klaar om te serveren

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha