Turkse stoofpot met uitjes en dadels

Ingrediënten


Bereidingswijze

Bestrooi het vlees met kaneelpoeder, kruidnagelpoeder en peper. Verhit de olijfolie en bak de vleesblokjes hierin rondom bruin. Voeg zout naar smaak toe. Pel intussen de sjalotjes. Halveer ze en bak ze 5 minuten mee. Pers de teentjes knoflook erboven. Voeg 2 dl water toe en stoof zachtjes minimaal 1 uur met deksel op de pan. Halveer intussen de paprika, verwijder de zaadlijsten en verdeel het vruchtvlees in reepjes. Halveer de dadels en ontpit ze. Laat de paprika en de dadels de laatste 20 minuten meestoven. Snijd de banaan in plakjes en voeg ze de laatste 5 minuten toe. Serveer het gerecht, bestrooid met peterselie, met zilvervliesrijst of aardappelpuree.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha