Varkenshaasje met appel en paksoi

Ingrediënten

  • 1 varkenshaasje
  • ca. 250 gram
  • 1 kleine struik paksoi (Shanghai)
  • 1 grote zachtzure appel
  • zoals goudrenet
  • ca 3 eetlepels (zonnebloem)olie
  • 1 eetlepel grof geraspte verse gemberwortel
  • 1 ui
  • grof gesnipperd 2 teentjes knoflook
  • ragfijn gehakt
  • 2 eetlepels lichte Chinese sojasaus
  • 1 theelepel honing
  • Zout
  • 1 mespunt (Chinees) vijfkruidenpoeder zwarte peper uit de molen
  • 1 eetlepel blank sesamzaad
  • licht geroosterd (droge koeken

Bereidingswijze

Maak het vlees droog met keukenpapier en snijd het in plakken met een dikte van 3/4 cm. Snijd de paksoi, dwars, in vingerbrede repen. Schil de appel en snijd hem in 12 smalle parten. Neem de klokhuisdelen er uit weg.Verhit een wok en laat er 1 1/2 eetlepel olie door walsen. Voeg gemberwortel, ui en knoflook toe. Schep alles goed om. Schep er daarna de paksoi door en laat alles 5 minuten, onder voortdurend roeren en omscheppen, bakken. Voeg 2 deciliter kokend water, sojasaus en honing toe. Roer alles krachtig door. Leg het deksel op de wok. Temper de warmtebron en laat alles 5 minuten zachtjes sudderen. Voeg daarna zout en vijfkruidenpoeder toe. Schep alles nog enkele malen om. Laat alles dan nogmaals 5 minuten, zonder het deksel, sudderen tot door het indampen niet meer dan de helft van de oorspronkelijke hoeveelheid vocht is overgebleven. Verhit intussen een grillpan of -plaat. Bestrijk pan of plaat met wat olie. Bestrijk ook het vlees aan weerszijden met een kwastje met olie. Rooster de plakjes vlees in ca. 4 minuten goudbruin en net gaar. Bestrooi de plakjes na het roosteren met wat zout en peper. Bestrijk daarna de appelpartjes met wat olie. Rooster de partjes niet veel langer dan 1 minuut aan elke zijde.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 540x

Jouw laatst bekeken recepten