VARKENSROLLADE met appelstroop en abrikozen

Ingrediënten

  • 1 Varkensfiletrollade van ca.600 gr*
  • 2 Eetlepels appelstroop*
  • 1 Eetlepel mosterd*
  • 1 Eetlepel kaneel*
  • 4 Eetlepels vloeibare boter*
  • 1 Zoete ui
  • (gesnipperd)
  • 1 Eetlepel bloem*
  • 200 gr.Gewelde abrikozen*
  • 3 dl.Zoete witte wijn*
  • 1/4 Slagroom*

Bereidingswijze

Vermeng de appelstroop met de mosterd en kaneel in een kommetje en bestijk hiermee de rollade* Snipper de ui* Doe de abrikozen en de wijn in een pannetje,roer goed door en laat aan de kook komen*Verwarm de boter in de braadpan en braad de rollade hierin zachtjes rondom aan* Haal het vlees even uit de pan en fruit de gesnipperde ui in het braadvet* Strooi de bloem erover en bak het heel even mee* Leg het vlees terug in de pan en laat het met de deksel op de pan nog 40 min.stoven* Keer de rollade een paar keer om* Controleer steeds of er nog voldoende vocht in de pan zit,voeg anders wat water toe* Haal het vlees uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie* Maak de saus af door de slagroom toe te voegen,en laat aan de kook komen tot er een gebonden saus ontstaat* Snijd de rollade in plakken*

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha